6 keresőoptimalizálási tipp vállalkozóknak

1., Tartalom mindenek előtt

Sokan úgy gondolják, hogy elég ha egy weboldal elkészül, van rajta minimális szöveg és egyből fogja hozni a látogatókat. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnek.

Minőségi tartalom nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni a seo-ban. A google a jó minőségű és a látogatóknak kedvező tartalom alapján rangsorolja a honlapokat. Ezen kívül még a megfelelő mennyiségre is gondolnunk kell. Ma már a hosszú és részletes leírással rendelkező bejegyzések vannak a legjobb helyen a Google keresőben.

Nézzük egy példát! Ha weboldal készítésre keresünk szakembert, akkor látható, hogy az első helyen lévő oldalak sok szöveget tartalmaznak. Jól látható, hogy az igényes megjelenés mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a látogatók minden információt megtaláljanak a weboldalon.

2., Figyeljük a kulcsszavakat és a konkurenciát is

keresőoptimalizálás nincsen konkurencia elemzés nélkül. Figyeljük a konkurens cégeket folyamatosan. Mire írnak tartalmakat, milyen kulcsszavakra jönnek fel a keresőkben és mit tesznek azért hogy a jó helyezésük megmaradjon. Rengeteg ötletet kaphatunk, ha időt és energiát szánunk arra, hogy folyamatosan követjük a konkurencia weboldalait.

3., Seo szoftverre mindenképpen fektessünk be

Ez a pont szorosan kapcsolódik az előzőekhez. Ha magunk csináljuk a keresőoptimalizálást, akkor szükségünk lesz 1-2 seo szoftverre. Itt nem érdemes spórolni.

Ha nem tudjuk, hogy milyen kulcsszavakra érdemes szöveget írnunk, akkor igazából csak vaktában lövöldözünk. Arra, hogy mi úgy gondoljuk, hogy egy kulcsszóra sokan keresnek nem érdemes építeni. Lehet, hogy nem is keresnek rá annyian és olyan szövegekre építjük a honlapunkat, ami nem fog látogatót hozni.

Ezeken kívül egy komoly seo szoftvernek még rengeteg hasznos funkciója is van. A teljesség igénye nélkül: kulcsszavak helyezésének nyomonkövetése, technikai elemzés, linkajánlás.

4., Minőségi linképítés

Elkészült a honlapunk. Sok minőségi tartalmat írtunk, de mégse jönnek a látogatók. Sőt. Ha beírjuk a Google keresőbe, akkor sehol se jelenik meg a honlapunk. Mi lehet a gond? Építettünk rá linkeket? Bizony. Ha nincs elég ereje az oldalnak, akkor nem fogja a Google előre sorolni. Szükségünk lesz linkekre is. 

De honnan lehet ezeket szerezni? Például az előbb említett seo szoftverek segítségével. Nézzük meg, hogy a konkurencia honnan szerezte a linkjeit.

Próbáljunk olyan likeket szerezni, ami releváns oldalakról származik és hasonló témával foglalkozik, mint a mi weboldalunk. Kerüljük a linkfarmokat és inkább kevesebb, de minőségibb linket építsünk.

5.,  Weboldal megjelenése és gyorsasága kulcskérdés

Sokan nem szentelnek elegendő figyelmet a weboldal megtervezésére. Gyorsan pár nap alatt összedobnak egy honlapot. Legyünk ebben is jobbak náluk. Tervezzük meg a honlapunkat és már az első látogatáskor keltsünk bizalmat a látogatókban. Gondolja azt, hogy végre egy igényes cég és legyen a mi ügyfelünk.

A weblap gyorsaságát nem gondolom, hogy ecsetelni kellene. Ha lassan tölt be a honlapunk, akkor a látogatók nem fogják megvárni, míg nagy nehezen megjelenik a honlapunk. Itt nem érdemes spórolni. Csakis hozzáértővel készítessük el a weboldalunkat.

6., Tanuljuk meg és alkalmazzuk seo-t

A keresőoptimalizálást érdemes megtanulni legalább egy alapszinten akár kiadjuk a feladatot, akár mi magunk csináljuk.

A keresőben a rengeteg hibás információ mellett találhatunk hasznosat is. Érdemes is Facebookon is csatlakozni pár csoporthoz, ahol a konkrét problémánkra is kaphatunk egyből tanácsokat.

Reméljük tudtunk segíteni a fentiekkel!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük